Slyvų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Slyvų pyragas

Paprastas slyvų pyragas su biskvitu ruošiamas pagal tradicinio prancūziško clafoutis receptą, tik vietoj grietinėlės ir pieno naudojamas kefyras. Lengva slyvų pyrago tešla greitai iškepa orkaitėje, o vaisiai lieka sultingi ir pilni vitaminų. Slyvų pyragas patiks visiems, kurie nemėgsta pernelyg saldžių ir sunkių desertų, ir puikiai tiks vakariniam arbatos vakarėliui.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Slyvų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius su likusiu cukrumi plakite mikseriu iki standžių putų. Suberkite pusę visų miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Toliau maišydami sudėkite kefyrą, 1 šaukštelį cinamono ir vanilinį cukrų. Palaipsniui į tešlą įmaišykite likusius miltus, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 2

Slyvų pyragas Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Pyrago formą silikoniniu šepetėliu ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją pusę tešlos. Kiekvieną slyvą atsargiai pamerkite į cukrų ant lėkštutės ir tolygiai apvaliai sudėkite į tešlą. Pabarstykite slyvas 1 šaukšteliu cinamono. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Į formą supilkite antrąją tešlos dalį ir pašaukite formą į orkaitę. Kepkite 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos