Publikavimo data: 2024-04-08
Slyvų pyragas
Paprastas slyvų pyragas su biskvitu ruošiamas pagal tradicinio prancūziško clafoutis receptą, tik vietoj grietinėlės ir pieno naudojamas kefyras. Lengva slyvų pyrago tešla greitai iškepa orkaitėje, o vaisiai lieka sultingi ir pilni vitaminų. Slyvų pyragas patiks visiems, kurie nemėgsta pernelyg saldžių ir sunkių desertų, ir puikiai tiks vakariniam arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius su likusiu cukrumi plakite mikseriu iki standžių putų. Suberkite pusę visų miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Toliau maišydami sudėkite kefyrą, 1 šaukštelį cinamono ir vanilinį cukrų. Palaipsniui į tešlą įmaišykite likusius miltus, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Pyrago formą silikoniniu šepetėliu ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją pusę tešlos. Kiekvieną slyvą atsargiai pamerkite į cukrų ant lėkštutės ir tolygiai apvaliai sudėkite į tešlą. Pabarstykite slyvas 1 šaukšteliu cinamono. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Į formą supilkite antrąją tešlos dalį ir pašaukite formą į orkaitę. Kepkite 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos