Publikavimo data: 2024-06-09
Slyvų pyragas
Skanaus naminio pyrago receptas. Jis puikiai tiks kaip desertas prie arbatos. Tešla ruošiama be mielių ir raugo, todėl yra ne tokia kaloringa, naudingesnė. Pyragaičiai su slyvomis papuoš šventinį stalą ir tiks vakarienei.
Žingsnis 1
Paimkite dalį sviesto (80 g), varškės, dalį miltų (150 g), išmaišykite. Suberkite cukrų (15 g) ir vanilę (1 g), supilkite grietinėlę (arba grietinę) ir užminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite į rutulį, įdėkite jį tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių ir suplokite į plokštainį. Padėkite tešlą į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 2
Paimkite 26 cm skersmens formą, jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus apjuoskite apvadu. Sudėkite tešlą į formą, išlyginkite ją. Tešlą subadykite šakute ir įdėkite į šaldiklį 15 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dėkite tešlos formą į orkaitę 10 minučių, tada patepkite tešlą 1 kiaušinio tryniu ir dėkite į orkaitę dar 1 minutei.
Žingsnis 4
Šiam pyragui pagaminti reikės maždaug 1 kg slyvų. Nulupkite vaisius nuo sėklų ir supjaustykite griežinėliais. Atsargiai sudėkite ant pyrago viršaus.
Žingsnis 5
Paruoškite kreminį įdarą. Cukrų (100 g) sumaišykite su ištirpintu sviestu (100 g), sudėkite 3 trynius, vanilę (1 g), miltus (60 g), gerai išmaišykite. Kremas bus tirštos grietinės konsistencijos. Į kremą suberkite riešutus, išmaišykite. Tolygiai užpilkite kremą ant torto.
Žingsnis 6
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 °C ir kepkite pyragą dar apie 40 minučių, kol kremas sutirštės. Atsižvelkite į savo orkaitę! Leiskite pyragui atvėsti formoje, tada jį išimkite ir supjaustykite porcijomis.
Kategorijos