Publikavimo data: 2024-06-16
Slyvų pyragas su cukraus įdaru
Šis pyragas yra gryna improvizacija, aš dariau panašų receptą charlotte, o čia šaldytuve turėjau slyvų ir pagalvojau, kad turėčiau padaryti pyragą, pridėdamas įdarą! Mėgstu eksperimentuoti, todėl šį pyragą gaminau su cukraus ir grietinėlės įdaru, skanus, ne per saldus. Jis skanus ir karštas, ir šaltas.
Žingsnis 1
Pirmiausia nuplaukite slyvas, perpjaukite jas per pusę, išimkite kauliuką ir vėl perpjaukite per pusę. Slyvas atidėkite į šalį ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Pirmiausia dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų, naudodami maišytuvą su šluotele vidutiniu greičiu išplakite iki lengvų, purių putų, tiesiog porą minučių.
Žingsnis 3
Tada supilkite miltus (geriausia persijotus, aš jų nesijoju ir pyragas gaunasi tirštesnis), kepimo miltelius ir iš pradžių nedideliu, paskui vidutiniu greičiu išplakite mikseriu. Tešla gausis kaip tiršta grietinė, jei per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Iškirpkite kepimo pergamentą pagal formą (mano buvo 16 cm) ir įdėkite į vidų, užlenkdami šonus.
Žingsnis 5
Supilkite tešlą į formą, sudėkite slyvas ant viršaus ir prispauskite ranka, šiek tiek įspausdami slyvas į tešlą.
Žingsnis 6
Paruoškite cukraus įdarą; mikrobangų krosnelėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, pirmiausia slyvas apibarstykite cukrumi, tada ant viršaus uždėkite šaukštą sviesto. Pašaukite pyragą į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę (kaitinant iš apačios ir viršaus), maždaug 40-50 minučių. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Kai pyragas bus paruoštas, atidarykite orkaitę ir palikite 10 minučių, tada išimkite.
Kategorijos