Slyvų pyragas su švelnia rūgštele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Slyvų pyragas su švelnia rūgštele

Negaliu sakyti, kad esu didelė slyvų gerbėja, bet šis pyragas užkariavo mano širdį. Jis pasirodė toks aromatingas, su traškia plutele ir švelnia rūgštele. Rudenį jį gaminu kiekvieną savaitę.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
256 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Slyvų pyragas su švelnia rūgštele Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą išsukite su 150 g cukraus (apie minutę).

Žingsnis 2

Slyvų pyragas su švelnia rūgštele Žingsnis 2
Įdėkite kiaušinį ir druską, išplakite. Įmuškite antrą kiaušinį ir vėl suplakite.

Žingsnis 3

Slyvų pyragas su švelnia rūgštele Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į tešlą. Atsargiai įmaišykite į tešlą.

Žingsnis 4

Nuplaukite ir nusausinkite slyvas, perpjaukite jas per pusę. Išimkite kauliukus, jų neprireiks.

Žingsnis 5

Slyvų pyragas su švelnia rūgštele Žingsnis 5
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą ir išlyginkite. Ant tešlos viršaus dėkite slyvų puseles jų nespausdami.

Žingsnis 6

Slyvų pyragas su švelnia rūgštele Žingsnis 6
Sumaišykite cukraus pudrą su cinamonu. Apibarstykite visą pyragą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos