Publikavimo data: 2024-09-17
Slyvų pyragas su švelnia rūgštele
Negaliu sakyti, kad esu didelė slyvų gerbėja, bet šis pyragas užkariavo mano širdį. Jis pasirodė toks aromatingas, su traškia plutele ir švelnia rūgštele. Rudenį jį gaminu kiekvieną savaitę.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą išsukite su 150 g cukraus (apie minutę).
Žingsnis 2
Įdėkite kiaušinį ir druską, išplakite. Įmuškite antrą kiaušinį ir vėl suplakite.
Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į tešlą. Atsargiai įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 4
Nuplaukite ir nusausinkite slyvas, perpjaukite jas per pusę. Išimkite kauliukus, jų neprireiks.
Žingsnis 5
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą ir išlyginkite. Ant tešlos viršaus dėkite slyvų puseles jų nespausdami.
Žingsnis 6
Sumaišykite cukraus pudrą su cinamonu. Apibarstykite visą pyragą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos