Publikavimo data: 2024-06-23
Slyvų skrebučiai
Slyva - tai ne tik kvapnus vaisius, žadinantis apetitą savo saldžiu skoniu ir malonia rūgštele. Jame gausu multivitaminų, skaidulų, kalcio, geležies, fosforo ir magnio. Slyva yra antioksidacinis vaisius. Tamsiųjų veislių slyvos pasižymi stipriausiomis antioksidacinėmis savybėmis. Skrudinimui su slyvomis rinkitės prinokusius ir sultingus vaisius. Ne visada didžiausi egzemplioriai būna saldūs. Prinokusi slyva neturi kotelio arba yra sausa. Žalias kotelis rodo, kad vaisiai buvo nuskinti per anksti ir bus rūgštūs.
Žingsnis 1
Suformuokite skrebučius. Vieną kiekvienos duonos riekės pusę patepkite sviestu. Išdėliokite slyvų puseles šerdimi į viršų. Į kiekvieną kauliuką įdėkite po riekelę sviesto ir 1/4 šaukštelio cukraus.
Žingsnis 2
Iškepkite skrebučius. Skrudintuvą dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite juos į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos