Publikavimo data: 2024-02-04
Smėlio pyragas receptas
Smėlio pyragas yra tarsi didžiulis sausainis su įdaru. Mūsų atveju įdaras bus obuoliai, sumaišyti su cinamonu. Šis prieskonis yra neįtikėtinai apetitą keliančio kvapo, kuris priverčia pamiršti viską, paslaptis. Įdarui patariame rinktis rūgščius ir nelabai sultingus obuolius. Rūgštus įdaras bus puikus saldžios trapios tešlos palydovas.
Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, nulupkite obuolius ir supjaustykite juos kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: persijokite miltus ir kepimo miltelius, sudėkite suminkštintą sviestą, kiaušinį ir druską. Maišykite, kol tešla pradės trupėti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: obuolius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu.
Žingsnis 4
Kepimo indą ištepkite sviestu, paskleiskite du trečdalius tešlos, išlyginkite ir sutankinkite. Tada sudėkite įdarą ir likusią tešlą. Pašaukite indą į orkaitę 35 minutėms.
Kategorijos