Publikavimo data: 2024-05-25
Smėlio pyragas su braškėmis
Paprastas braškių pyrago receptas - vasaros receptų taupyklėje. Atvirą smėlio pyragą su braškėmis galima ruošti su šaldytomis arba šviežiomis braškėmis. Svarbu visiškai atvėsinti paruoštą pyragą - karštas įdaras dar bus skystas, tačiau atvėsęs jis gerai išlaikys formą. Naudodami šį smėlio pagrindą galite gaminti pyragus su bet kokiu įdaru.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Suminkštintą sviestą sumaišykite su cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį ir įmaišykite į tešlą. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga.
Žingsnis 2
Pagaminkite pyrago įdarą. Kiaušinius, grietinę, cukrų ir krakmolą sudėkite į atskirą dubenį. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir įdėkite kreminės tešlos lakštus, šonuose padarykite apvadą. Ant viršaus tolygiai išdėliokite braškes ir užpilkite paruoštu skystu mišiniu.
Žingsnis 4
Iškepkite braškių pyragą. Įdėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos