Publikavimo data: 2024-05-01
Smėlio pyragas su obuoliais ir graikiniais riešutais
Pyragas su obuoliais yra gana paprastas, o svarbiausia - skanus desertas. Smėlinę pyrago tešlą paruošti daug lengviau nei mielinę ar sluoksniuotą tešlą. Pyragas gaunasi labai švelnus ir tirpsta burnoje. Geriau naudoti rūgščiai saldžius obuolius, jie suteiks pyragui malonaus skonio.
Žingsnis 1
Tešlą iškočiokite iki kepimo formos dydžio. Tešlą sudėkite į formą, suformuodami dugną ir šonus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: dubenyje sumaišykite obuolius, 70 g cukraus ir krakmolą. Tada įdarą sudėkite ant tešlos.
Žingsnis 3
Paruoškite traškų viršutinį sluoksnį: dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, likusį cukrų ir miltus. Mišinį trinkite rankomis, kol jis taps smėlio konsistencijos, tada suberkite riešutus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Gautą masę užtepkite ant pyrago obuolių.
Žingsnis 5
Pyragą kepkite orkaitėje 25-30 minučių 175 °C temperatūroje.
Kategorijos