Publikavimo data: 2024-04-17
Smėlio pyragas su uogiene
Iš smėlio tešlos galima gaminti daugybę įvairių gaminių. Iš jos gaminami skanūs pyragai su įvairiais įdarais, sausainiai, pyragai ir pyragaičiai. Norint pagerinti patiekalo skonį arba suteikti jam pikantiškumo, dalį miltų galima pakeisti kitu ingredientu. Tai gali būti kakavos milteliai, smulkinti riešutai, grietinė arba krakmolas. Vienas populiariausių desertų iš smėlio tešlos yra pripažintas pyragas su uogiene.
Žingsnis 1
Užminkykite tvirtą tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite cukrų ir ištirpintą margariną. Išmaišykite. Sudėkite vanilę, vištų kiaušinius. Vėl išmaišykite. Kai gausite vientisą masę, palaipsniui įmaišykite persijotus miltus, tada įberkite kepimo miltelių. Iš pradžių išmaišykite šaukštu, tada rankomis išminkykite tvirtą tešlą.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną didesnę, kitą mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite kočėlu ir atsargiai ja išklokite formą, kad suformuotumėte šonus. Visą pyrago paviršių, neliesdami šonų, aptepkite uogiene. Iš mažesnės tešlos dalies suformuokite plonas juosteles ir išdėliokite jas grotelių forma ant uogienės.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Pašaukite pyragą į orkaitę 20-25 minutėms. Baigus kepti, leiskite jam 5 minutes atvėsti, tada išimkite iš formos.
Kategorijos