Publikavimo data: 2025-08-18
Smėlio pyragas su vyšniomis, vynuogėmis ir graikiniais riešutais
Smėlio pyragas su vyšniomis, vynuogėmis ir graikiniais riešutais - nuostabus naminis kepinys, pasižymintis turtingu ir įvairiapusišku skoniu. Išskirtinį vyšnių rūgštumą papildo riešutų kartumas ir subtilus vynuogių skonis. O juodojo ir baltojo šokolado įdaras šį desertą paverčia išties karališku!
Žingsnis 1
Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską ir vaniliną. Sudėkite sviestą, citrinos žievelę ir kiaušinių trynius. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Gautą mišinį padalykite į 4 dalis. Į 1/4 tešlos sudėkite vyšnias ir smulkintus graikinius riešutus ir atsargiai išmaišykite. Likusius ¾ tešlos tolygiu sluoksniu paskleiskite ant visos kepimo formos ir aplipdykite šonus.
Žingsnis 3
Ant tešlos viršaus sudėkite vynuoges, tada ant tešlos viršaus užtepkite vyšnių mišinio ir sudėkite graikinių riešutų branduolius. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
Žingsnis 4
Atskiruose induose vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį ir baltąjį šokoladą. Tortą užpilkite juoduoju šokoladu ir papuoškite baltuoju šokoladu. Ant torto viršaus taip pat galite uždėti graikinių riešutų branduolių.
Kategorijos