Publikavimo data: 2025-08-17
Smėlio riešutų žiedai
Daugelis iš mūsų iš vaikystės pažįstame smėlio riešutų žiedų skonį. Jie vis dar parduodami parduotuvių lentynose, bet, deja, dėl įvairiausių priedų sausainiuose skonis nėra toks pat. Todėl paruoškite smėlinius žemės riešutų žiedus pagal mūsų receptą ir vėl pajusite nepaprastą traškių, trapių, aromatingų sausainių su nepakartojama skrudintų žemės riešutų nata skonį.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį suminkštintą sviestą, cukrų ir mikseriu plakite, kol cukrus ištirps. Dabar supilkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išplakite.
Žingsnis 2
Nedidelėmis porcijomis į mišinį suberkite persijotus miltus. Užminkykite vientisą, minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir 35-40 min. palaikykite šaldytuve. Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 5-6 mm storio. Stalą ir kočėlą pabarstykite miltais, kad tešla nesuliptų.
Žingsnis 3
Naudodami bet kokią apvalią formą iš tešlos išpjaukite apskritimus. Butelio kamščiu arba nedidele stikline padarykite apskritimuose skylutes. Suformuotus sausainių žiedus sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir 15-20 min. dėkite į šaldiklį.
Žingsnis 4
Kiaušinio trynį, atskirtą nuo baltymo, gerai išplakite. Paruoštu šepetėliu gausiai aptepkite kiekvieną sausainį kiaušinio tryniu. Gausiai apibarstykite riešutais ir kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Ilgai kepant sausainių tešla labai sukietėja, todėl sausainių per daug nekepkite, užteks 12-14 minučių.
Kategorijos