Publikavimo data: 2024-03-27
Smėlio sausainiai su džemu
Rankų darbo sausainiai su uogiene iš smėlio tešlos yra ypatingo skonio. SSRS tokie saldumynai prie arbatos buvo labai populiarūs, o ir dabar niekas neatsisakys skanaus naminio kepinio. Įdarui galite naudoti bet kokią uogienę, smėlio tešla puikiai dera su įvairiais skoniais. Skoningi kepiniai arbatai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite kubeliais, perkelkite į gilų dubenį ir ištirpinkite.
Žingsnis 2
Į atvėsusį sviestą suberkite cukrų, kiaušinį, miltus ir sodą su actu. Užminkykite tešlą. Atpjaukite reikiamą gabalėlį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite ir patepkite uogiene. Išimkite nedidelį gabalėlį šaltos tešlos ir užtepkite jį ant įdarytos tešlos.
Žingsnis 4
Kepkite iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos