Publikavimo data: 2025-08-18
Smėlio sausainiai su džemu
Taip pagaminti sausainiai būna traškūs ir minkšti.
Širdelėms gaminti nereikia jokių papildomų įrankių.
Žingsnis 1
Šaltą sviestą išsukite su miltais ir cukraus pudra. Turėtų gautis trupinių mišinys.
Žingsnis 2
Į trupinius įmuškite 1 kiaušinį ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Turėtumėte gauti minkštą, bet ne per daug lipnią tešlą.
Žingsnis 4
Paruoštą tešlą, suvyniotą į maišelį arba maistinę plėvelę, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Išimkite tešlą ir padalykite į 10 vienodų dalių, suformuodami rutuliuką. Šiek tiek prispauskite ir drėgnomis rankomis išlyginkite kraštus. Drėgnu pirštu padarykite įdubimus ir suformuokite širdelę.
Žingsnis 6
Į gautas širdeles sukrėskite uogienę. Kuo gilesni įdubimai, tuo geriau prie jų kepant prilips uogienė. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Kategorijos