Publikavimo data: 2025-08-20
Smėlio sausainiai su lazdyno riešutais ir šokoladu
Trumpi sausainiai yra greiti, paprasti ir skanūs. Geros sausainių tešlos paslaptis - visus ingredientus naudoti labai šaltus, kad minkydama tešla nespėtų išsisklaidyti. Šaltas sviestas ir kiaušiniai, ledinis vanduo ir miltai - tešlą minkykite labai greitai, kad ji neliptų prie rankų. Į tešlą tolygiai suberkite riešutus ir šokoladą, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 1
Persijokite kvietinius miltus į gilų dubenį, sudėkite smulkintą sviestą ir suminkykite į trupinius. Sviestą galite sutarkuoti stambia tarka, per daug nespausdami rankomis, kad sviestas neperkaistų ir neišsilydytų.
Žingsnis 2
Įmaišykite kiaušinio trynį, 2 valgomuosius šaukštus ledinio vandens, tada lazdyno riešutus ir šokolado drožles. Iš tešlos suformuokite rutulį, tada pusę tešlos suspauskite ir susukite į dešrelę.
Žingsnis 3
Supjaustykite medalionais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 ℃ orkaitėje 10-15 minučių. Patiekite su arbata arba kava.
Kategorijos