Publikavimo data: 2025-08-19
Smėlio tešlos pyragas su spanguolėmis
Smėlio tešlos pyragas su spanguolėmis yra puikus desertas bet kokiai šventei, jis gaunasi labai švelnus ir skanus. Smėlio tešla yra saldi ir trapi, o spanguolės suteikia pyragui malonios rūgštelės. Patogiau ir greičiau spanguoles su cukrumi sumalti blenderiu. Pyrago viršų galite papuošti cukraus pudra. Spanguolės yra labai naudingos uogos, jose yra daug vitamino C. Todėl jis padeda stiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti organizmą nuo virusų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą ir įdarą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sviestą, gerai išminkykite. Įdėkite kiaušinį ir 2 valgomuosius šaukštus cukraus, viską išmaišykite ir užminkykite tešlą. Atskirkite nedidelę dalį, maždaug 1/6, tešlos ir įdėkite ją į šaldiklį. Likusią tešlos dalį įdėkite į šaldytuvą 30 minučių. Likusį cukrų supilkite į gilų dubenį, sudėkite spanguoles ir susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Išimkite atšaldytą tešlą ir ją iškočiokite. Į formą įberkite truputį miltų ir įdėkite tešlą, suformuodami šonus. Viršų apibarstykite spanguolėmis ir cukrumi. Likusią tešlą išimkite iš šaldiklio, sutarkuokite ir apibarstykite pyragą. Dėkite į orkaitę 40 minučių. Po to pyragą išimkite ir palikite kelioms minutėms atvėsti.
Kategorijos