Smulkintų žirnių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Smulkintų žirnių košė

Žirnių košė - tai visiems pažįstamas vaikystės skonis. Tai labai skanus patiekalas - tiek vienas, tiek derinamas su įvairiomis mėsos rūšimis. Mūsų recepte košė papildyta kvapnia kepta šonine. Tokią košę galima valgyti bet kurio valgymo metu, ji yra ne tik skani, bet ir maistinga: puikus baltymų ir ilgųjų angliavandenių užtaisas, suteikiantis ilgalaikį sotumą. Patiekalą labai lengva paruošti, pagrindinė gudrybė - žirnius per naktį pamirkyti šaltame vandenyje, taip jie greičiau išvirs.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Smulkintų žirnių košė Žingsnis 1
Išbrinkusius ir nuplautus žirnius supilkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 2

Smulkintų žirnių košė Žingsnis 2
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir periodiškai nugriebkite putas.

Žingsnis 3

Smulkintų žirnių košė Žingsnis 3
Uždenkite žirnius dangčiu, įjunkite mažą arba vidutinę kaitrą (3 iš 10) ir troškinkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Smulkintų žirnių košė Žingsnis 4
Žirniai turi būti gerai išvirę ir vidutiniškai minkšti. Išvirusius žirnius pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 5

Smulkintų žirnių košė Žingsnis 5
Šoninę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 6

Smulkintų žirnių košė Žingsnis 6
Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite šoninę ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos