Publikavimo data: 2024-04-17
Smulkintų žirnių košė
Žirnių košė - tai visiems pažįstamas vaikystės skonis. Tai labai skanus patiekalas - tiek vienas, tiek derinamas su įvairiomis mėsos rūšimis. Mūsų recepte košė papildyta kvapnia kepta šonine. Tokią košę galima valgyti bet kurio valgymo metu, ji yra ne tik skani, bet ir maistinga: puikus baltymų ir ilgųjų angliavandenių užtaisas, suteikiantis ilgalaikį sotumą. Patiekalą labai lengva paruošti, pagrindinė gudrybė - žirnius per naktį pamirkyti šaltame vandenyje, taip jie greičiau išvirs.
Žingsnis 1
Išbrinkusius ir nuplautus žirnius supilkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir periodiškai nugriebkite putas.
Žingsnis 3
Uždenkite žirnius dangčiu, įjunkite mažą arba vidutinę kaitrą (3 iš 10) ir troškinkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Žirniai turi būti gerai išvirę ir vidutiniškai minkšti. Išvirusius žirnius pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 5
Šoninę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite šoninę ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos