Publikavimo data: 2025-08-18
"Snickers" pyragas su grietinės kremu
"Snickers" pyragas šiuo metu labai populiarus dėl to, kad jame puikiai dera šokoladinis biskvitas, karamelė su žemės riešutais ir, žinoma, pats šokoladas. Beveik kiekvienas kulinaras turi savo šio pyrago gaminimo versiją, ir aš nesu išimtis. Jūsų dėmesiui pristatau tortą "Snickers" su grietine, pagal kurį tortas gaunasi švelnus ir labai įmirkęs. Biskvito kepimas jam nereikalauja daug pastangų, o jis visada pavyksta 100 %. Be to, sūdytą karamelę sunku pasigaminti patiems, todėl aš ją pakeičiau virintu sutirštintu pienu su sūdytais žemės riešutais, skonis nuo to praktiškai nenukentėjo. Iškepkite šį pyragą ir jį įsimylėsite taip pat, kaip ir aš.
Žingsnis 1
Kiaušinius su 225 g cukraus, druska ir vanile plakite mikseriu arba plaktuvu 3-5 minutes, kol mišinio tūris padidės 2-3 kartus. Supilkite augalinį aliejų ir vėl gerai išplakite.
Žingsnis 2
Supilkite miltus, 30 g kakavos ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į silikoniniu kepimo popieriumi išklotą sausainių skardą. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Žingsnis 4
Paruoštą sausainį paragaukite ir supjaustykite į 4 lygias dalis.
Žingsnis 5
Dubenyje sumaišykite sūdytus skrudintus žemės riešutus ir virtą kondensuotą pieną.
Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite grietinę ir 150 g cukraus, kol pastarasis visiškai ištirps.
Žingsnis 7
Surinkite tortą: pirmiausia kiekvieną plutą aptepkite grietine, tada aptepkite saldintu sutirštintu pienu su žemės riešutais. Paskutinio viršutinio pyrago viršaus niekuo nedenkite, nes jis bus padengtas šokoladiniu glajumi.
Žingsnis 8
Nedideliame puode sumaišykite 100 g cukraus, 30 g kakavos, sviestą ir pieną. Pastatykite puodą ant ugnies, reguliariai maišydami mišinį užvirinkite ir virkite 3-5 min. Paruoštą glajų palikite atvėsti apie 10 minučių.
Žingsnis 9
Ant pyrago viršaus užpilkite šokoladinį glajų. Dėkite tortą į šaldytuvą porai valandų arba per naktį, kad įsigertų.
Kategorijos