Publikavimo data: 2024-04-01
"Snickers" pyragas su meringe
Atskiras komplimentas saldumynų mėgėjams bus "Snickers" tortas su beza. Traškus bezė sluoksnis nesušlampa ir puikiai dera su minkštu biskvitu. Šio torto receptas sukurtas pagal garsiojo saldainio motyvą. Yra daug šio deserto variantų. Tačiau klasika yra ta, kad bet kuriame recepte turi būti riešutų, šokolado ir karamelės.
Žingsnis 1
Paruoškite meringą. Išplakite tris kiaušinių baltymus su 250 g cukraus iki standžių putų.
Žingsnis 2
Ant kepimo popieriaus nubrėžkite būsimo pyrago skersmens apskritimą, apverskite jį ir padėkite ant kepimo skardos. Į apskritimo vidurį dėkite tolygų sluoksnį meringės. Kepkite 2-2,5 valandos 110-120 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Paruoškite sausainius. Atskirkite 5 kiaušinių baltymus ir išplakite su 5 šaukštais cukraus. Palaipsniui įmaišykite trynius. Į mišinį persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite sirupą sausainiams mirkyti. Puode ištirpinkite 4 valgomuosius šaukštus cukraus vandenyje. Užvirinkite. Leiskite atvėsti.
Žingsnis 6
Sausainius pamirkykite sirupe.
Žingsnis 7
Paruoškite grietinėlę. Kambario temperatūros sviestą išsukite mikseriu, supilkite kondensuoto pieno skardinę. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Karštą grietinėlę užpilkite 100 g šokolado, išmaišykite iki vientisos masės ir palikite atvėsti.
Žingsnis 9
Susmulkinkite žemės riešutus iki stambių trupinių.
Žingsnis 10
Surinkite pyragą. Pamirkykite tortą sirupe, pertepkite kremu ir ganache. Pabarstykite žemės riešutais ir uždenkite pyragą mergele. Viršų aptepkite kremu ir vėl apibarstykite žemės riešutais. Peiliu apipjaustykite torto kraštus ir papuoškite tortą riešutais bei susmulkintais torto likučiais. Jei norite, papuoškite tortą likusiu ganache.
Kategorijos