Publikavimo data: 2025-08-17
Sojos pupelių riešutai
Šiuolaikinių parduotuvių lentynose gausu įvairių užkandžių. Tačiau, deja, paprastai juose pilna "chemijos". Skoniui pagerinti paprastai naudojami įvairūs nenatūralios kilmės priedai, pavyzdžiui, natrio glutamatas. Su retomis išimtimis parduotuvėse galima rasti užkandžių putojančiam gėrimui su geros kokybės ingredientų rinkiniu be maisto priedų. Tačiau tai veikiau išimtis nei taisyklė. Todėl šiandien daugelis šeimininkių dalijasi puikiais užkandžių gaminimo namuose receptais. Vienas iš tokių receptų - riešutai iš ankštinių daržovių. Mūsų atveju - iš sojos.
Žingsnis 1
Nuskabykite sojų pupeles ir pašalinkite visas juodas ar sutrūkinėjusias pupeles. Į gilų dubenį sudėkite tik geras sojų pupeles ir užpilkite jas vandeniu taip, kad vanduo apsemtų pupeles dviem pirštais. Palikite pupeles mirkti bent 8 valandas, nepamiršdami pakeisti vandens. Per mirkymo laiką pupelės įgaus reikiamą drėgmės kiekį ir išbrinks.
Žingsnis 2
Išmirkytas sojų pupeles išmeskite į sietelį, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir leiskite nusausinti, tada sudėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir palikite džiūti bent 1 valandą.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje paruoškite aromatizuotą aliejų. Sumaišykite rafinuotą aliejų su česnakų milteliais, paprika ir druska.
Žingsnis 4
Supilkite sojų pupeles į dubenį su aromatizuotu aliejumi ir gerai išmaišykite. Visos pupelės turi būti apsemtos prieskoniniu aliejumi.
Žingsnis 5
Į kepimo indą supilkite paruoštas sojų pupeles ir tolygiai paskleiskite jas vienu sluoksniu aplink kepimo indą. Įdėkite formą su pupelėmis į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Nustatykite orkaitės temperatūrą pagal savo orkaitės savybes.
Žingsnis 6
Išimkite formą su virtais sojų riešutais iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti, tada perpilkite užkandį į stiklainį.
Žingsnis 7
Tada supilkite užkandį į nedidelį dubenėlį. Galite pradėti valgyti.
Kategorijos