Publikavimo data: 2024-06-15
Sojų padaže kepta lydeka
Žuvies patiekalai paprastai ruošiami iš tų žuvų rūšių, kurios turi mažiausiai kaulų. Viena iš jų - lydeka. Lydeka gali būti ruošiama įvairiai: kepama keptuvėje, verdama, gaminami kotletai arba kepama orkaitėje. Būtent pastarasis variantas yra ypač populiarus, nes nereikalauja nuolatinio buvimo virtuvėje. Gaminkite lydekas su įvairiais prieskoniais, kurie atskleidžia jų skonį. Šį receptą papildo sojų padažas ir Dižono garstyčios.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite Dižono garstyčias, cukrų, sojų padažą, augalinį aliejų, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Marinuokite lydekų filė ir palikite jas marinate 15 minučių.
Žingsnis 3
Marinuokite lydekų filė ir palikite jas marinate 15 minučių.
Žingsnis 4
Kepkite lydekų filė 40-45 minutes 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje. Paruoštą žuvį patiekite porcijomis su špinatais ir porais.
Kategorijos