Publikavimo data: 2024-06-12
Sojų padaže marinuotos lydekos
Lydekų mėsa naudinga raumenų ir kaulų, širdies ir kraujagyslių, virškinimo ir endokrininei sistemoms. Senovėje Rusijoje mėnesį prieš vestuves nuotaką maitindavo lydekų patiekalais. Dėl tokio maitinimo oda tapdavo balta ir elastinga. Gamindami lydeką pagal mūsų receptą gausite labai skanų ir savitą patiekalą bei visą glėbį naudingų mikroelementų. Patiekalą galima vartoti ir atskirai, ir kaip salotų dalį.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Visas daržoves perkelkite į gilų dubenį ir įberkite paprikos bei kvapniosios druskos.
Žingsnis 4
Tada sudėkite skystus ingredientus (sojų padažą, actą). Viską gerai išmaišykite. Į marinatą sudėkite lydekos gabalėlius ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Uždenkite indą maistine plėvele. Palikite marinuotis 24 valandas šaldytuve.
Žingsnis 6
Užkandis "Zander" paruoštas, belieka jį išimti iš šaldytuvo, pašalinti aliejaus perteklių ir patiekti.
Kategorijos