Publikavimo data: 2025-08-20
Šokoladinė keksiukų tešla keksiukams
Šie maži puodelio dydžio keksiukai gaminami iš biskvito tešlos arba specialių keksiukų sausainių. Pirmuoju atveju keksiukai būna šiek tiek sausi, todėl, kad būtų sultingesni, jie mirkomi gliukozės ir cukraus arba uogų sirupe. Jei keksiukams ruošiami specialūs keksiukų sausainiai, papildomai impregnuoti nereikia. Užtenka tik pagal savo fantaziją sukurti papuošimus, atitinkančius vakarėlio stilių. Tai daug paprasčiau ir greičiau.
Žingsnis 1
Sviestą ir šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje trumpais impulsais arba vandens vonelėje, kol šokoladas ištirps.
Žingsnis 2
Leiskite sviesto ir šokolado mišiniui šiek tiek atvėsti ir pradėkite plakti mikseriu, įmušdami po 1 kiaušinį. Plakite nedideliu greičiu 15-20 minučių, kad burbuliukai būtų nedideli ir keksiukai kepdami nenusėstų.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, vanilę arba vaniliną ir kepimo miltelius. Sausus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Silikonine mentele įmaišykite šokolado ir kiaušinių mišinį į sausus ingredientus ir atsargiai išmaišykite. Nenaudokite maišytuvo ar metalinių šaukštų.
Žingsnis 5
Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir ¼ jų pripildykite tešlos. Į kiekvieną formą įdėkite po gabalėlį šokolado ir iki pusės užpildykite formas tešla. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos