Šokoladinė meringė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Šokoladinė meringė

Nuostabu, kad skanų desertą galima lengvai pagaminti iš kelių baltymų ir cukraus. Šio skanėsto pavadinimas labai gražus - meringue. O jei paeksperimentuosite su priedais, pavyzdžiui, su šokoladu ar kakava, gausite šokoladinę beėzę. Jos skonis bus subtilus, o tekstūra - traški. Geriausia bezei naudoti karčiojo šokolado, nes recepte jau yra cukraus, o jis yra daug sveikesnis. Jei šokolado nėra, jį galima pakeisti kakavos milteliais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Šokoladinė meringė Žingsnis 1
Į dubenį su baltymais įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Pradėkite plakti baltymus, kol jie taps standūs ir putoti.

Žingsnis 2

Šokoladinė meringė Žingsnis 2
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, nepamiršdami maišyti. Šokoladą sudėkite į dubenį, pastatytą virš puodo su verdančiu vandeniu. Stebėkite, kad vanduo nepatektų į dubenį. Arba dubenį su šokoladu kelioms minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę.

Žingsnis 3

Šokoladinė meringė Žingsnis 3
Supilkite šokoladą į išplaktus baltymus ir kelis kartus pamaišykite.

Žingsnis 4

Šokoladinė meringė Žingsnis 4
Šaukštu arba konditeriniu maišeliu paskirstykite būsimą desertą ant pergamento.

Žingsnis 5

Šokoladinė meringė Žingsnis 5
Kepkite orkaitėje 60 minučių 100 °C temperatūroje.

Žingsnis 6

Paruoštą meringą perkelkite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas su vaisiais ir uogomis, desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, braškių sezonas, blizgučiai, receptų knyga, kepimas su sūriu, kepimas su varške

Kategorijos