Šokoladinė meringė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Šokoladinė meringė

Nuostabu, kad skanų desertą galima lengvai pagaminti iš kelių baltymų ir cukraus. Šio skanėsto pavadinimas labai gražus - meringue. O jei paeksperimentuosite su priedais, pavyzdžiui, su šokoladu ar kakava, gausite šokoladinę beėzę. Jos skonis bus subtilus, o tekstūra - traški. Geriausia bezei naudoti karčiojo šokolado, nes recepte jau yra cukraus, o jis yra daug sveikesnis. Jei šokolado nėra, jį galima pakeisti kakavos milteliais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinė meringė Žingsnis 1
Į dubenį su baltymais įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Pradėkite plakti baltymus, kol jie taps standūs ir putoti.

Žingsnis 2

Šokoladinė meringė Žingsnis 2
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, nepamiršdami maišyti. Šokoladą sudėkite į dubenį, pastatytą virš puodo su verdančiu vandeniu. Stebėkite, kad vanduo nepatektų į dubenį. Arba dubenį su šokoladu kelioms minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę.

Žingsnis 3

Šokoladinė meringė Žingsnis 3
Supilkite šokoladą į išplaktus baltymus ir kelis kartus pamaišykite.

Žingsnis 4

Šokoladinė meringė Žingsnis 4
Šaukštu arba konditeriniu maišeliu paskirstykite būsimą desertą ant pergamento.

Žingsnis 5

Šokoladinė meringė Žingsnis 5
Kepkite orkaitėje 60 minučių 100 °C temperatūroje.

Žingsnis 6

Paruoštą meringą perkelkite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos