Publikavimo data: 2024-05-19
Šokoladinė meringė
Nuostabu, kad skanų desertą galima lengvai pagaminti iš kelių baltymų ir cukraus. Šio skanėsto pavadinimas labai gražus - meringue. O jei paeksperimentuosite su priedais, pavyzdžiui, su šokoladu ar kakava, gausite šokoladinę beėzę. Jos skonis bus subtilus, o tekstūra - traški. Geriausia bezei naudoti karčiojo šokolado, nes recepte jau yra cukraus, o jis yra daug sveikesnis. Jei šokolado nėra, jį galima pakeisti kakavos milteliais.
Žingsnis 1
Į dubenį su baltymais įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Pradėkite plakti baltymus, kol jie taps standūs ir putoti.
Žingsnis 2
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, nepamiršdami maišyti. Šokoladą sudėkite į dubenį, pastatytą virš puodo su verdančiu vandeniu. Stebėkite, kad vanduo nepatektų į dubenį. Arba dubenį su šokoladu kelioms minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę.
Žingsnis 3
Supilkite šokoladą į išplaktus baltymus ir kelis kartus pamaišykite.
Žingsnis 4
Šaukštu arba konditeriniu maišeliu paskirstykite būsimą desertą ant pergamento.
Žingsnis 5
Kepkite orkaitėje 60 minučių 100 °C temperatūroje.
Žingsnis 6
Paruoštą meringą perkelkite atvėsti.
Kategorijos