Publikavimo data: 2024-04-17
Šokoladinė panna cotta su avietėmis
Žinoma, kad minkšto kremo deserto gimtinė yra Pjemonto miestas. Tačiau kas sukūrė receptą, lieka paslaptis. Nepaisant recepto paprastumo, pagaminti tinkamos konsistencijos panna cotta nėra taip paprasta, kaip atrodo. Želatiną reikia naudoti labai atsargiai. Šiek tiek jos per daug, gausite paprastą želė. Jei aiškiai laikysitės instrukcijų, sėkmė garantuota. Šokoladinės panna cotta receptas yra vienas mėgstamiausių saldumynų. Desertas ruošiamas beveik taip pat, kaip ir klasikinis desertas.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Želatiną užpilkite vandeniu pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išmaišykite ir palikite išbrinkti. Želatiną pašildykite, bet ne per karštą.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės ir šokolado mišinį. Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą. Supilkite cukrų, suberkite vanilės ankštį ir šokolado gabalėlius. Indą pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 3
Paruoškite panna cotta. Sumaišykite grietinėlės ir šokolado mišinį su pašildyta želatina. Išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę paskirstykite į stiklines arba kremlentes. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos