Publikavimo data: 2024-09-16
Šokoladinė želė
Šokoladinė želė - subtilus ir skanus skanėstas, kurį labai lengva pagaminti. Reikės tik 15 minučių aktyvaus gaminimo. Kelios valandos šaldytuve ir desertas paruoštas! Toks skanėstas ypač patiks vaikams. Jame labai mažai cukraus ir tik sveiki produktai - nenugriebto pieno ir juodasis šokoladas. Šis desertas tiks tiems, kurie stebi savo figūrą, ypač jei vietoj cukraus naudosite cukraus pakaitalą. Desertą galima papildomai papuošti šokoladiniu glaistu ir šviežiomis uogomis.
Žingsnis 1
10 g želatinos supilkite į nedidelį gilų dubenėlį ir užpilkite 40 ml šalto vandens. Išmaišykite želatiną ir palikite 10 minučių kambario temperatūroje, kad išbrinktų.
Žingsnis 2
Tuo tarpu ant silpnos ugnies užvirinkite pieną. Į pieną supilkite cukrų ir išmaišykite. Nuimkite pieną nuo ugnies.
Žingsnis 3
Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir supilkite į karštą pieną. Kruopščiai išmaišykite, kol šokoladas ištirps.
Žingsnis 4
Į šokolado mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir dar kartą gerai išmaišykite plaktuvu. Supilkite mišinį į formą arba gilų dubenį. Dėkite želė į šaldytuvą 2 valandoms, kol sustings.
Žingsnis 5
Patiekite želė su šokolado drožlėmis. Patiekite želė su šokolado drožlėmis. Paruošta.
Kategorijos