Publikavimo data: 2025-08-17
Šokoladiniai avižinių miltų keksiukai su grietinės kremu
Keksiukai yra ir puikus desertas, ir originali savo rankomis pagaminta dovana. Jie būtinai turi būti skanūs ir gražūs. Skonį sukuria receptai, o grožį - kepėjo vaizduotė. Šie šokoladiniai keksiukai paruošti iš avižinių miltų. Jų maistinė vertė didesnė nei kvietinių miltų, o biskvitas būna trapesnis ir minkštesnis. Mini keksiukai aptepti grietine, kuri yra mažiau kaloringa nei sviestinis kremas.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, cukrų ir kakavą, išmaišykite ir užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilkite į dubenį. Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Ji bus skysta. Supilkite ją į formeles, pripildydami jas iki dviejų trečdalių, ir siųskite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 15-20 min. Biskvitus patikrinkite mediniu pagaliuku.
Žingsnis 2
Kremui paruošti grietinę sumaišykite su cukrumi, sviestu ir kakavos milteliais ir išplakite mikseriu. Mišinį 20-30 min. atšaldykite šaldytuve. Tada konditeriniu maišeliu arba švirkštu paskirstykite kremą ant atvėsusių keksiukų.
Kategorijos