Šokoladiniai avižinių miltų keksiukai su grietinės kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Šokoladiniai avižinių miltų keksiukai su grietinės kremu

Keksiukai yra ir puikus desertas, ir originali savo rankomis pagaminta dovana. Jie būtinai turi būti skanūs ir gražūs. Skonį sukuria receptai, o grožį - kepėjo vaizduotė. Šie šokoladiniai keksiukai paruošti iš avižinių miltų. Jų maistinė vertė didesnė nei kvietinių miltų, o biskvitas būna trapesnis ir minkštesnis. Mini keksiukai aptepti grietine, kuri yra mažiau kaloringa nei sviestinis kremas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
322 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Šokoladiniai avižinių miltų keksiukai su grietinės kremu Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, cukrų ir kakavą, išmaišykite ir užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilkite į dubenį. Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Ji bus skysta. Supilkite ją į formeles, pripildydami jas iki dviejų trečdalių, ir siųskite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 15-20 min. Biskvitus patikrinkite mediniu pagaliuku.

Žingsnis 2

Šokoladiniai avižinių miltų keksiukai su grietinės kremu Žingsnis 2
Kremui paruošti grietinę sumaišykite su cukrumi, sviestu ir kakavos milteliais ir išplakite mikseriu. Mišinį 20-30 min. atšaldykite šaldytuve. Tada konditeriniu maišeliu arba švirkštu paskirstykite kremą ant atvėsusių keksiukų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos