Publikavimo data: 2025-08-17
Šokoladiniai keksiukai su apelsinų žievele ir anakardžių riešutais
Šokoladiniai keksiukai su apelsinų žievelėmis ir anakardžių riešutais - nuostabus desertas. Keksiukai atrodo labai šventiškai ir bus tikra švediško stalo puošmena arba nuostabus desertas po pagrindinių patiekalų. Šokoladinis pyragas su citrusinių vaisių natomis, derinamas su oro kremu, riešutais ir granatų grūdeliais, sukuria nuostabią skonio harmoniją.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite mikseriu su cukrumi ir druska iki purių putų. Sudėkite minkštą sviestą, apelsinų žievelę ir sultis bei citrinos žievelę ir toliau plakite. Supilkite kakavą ir pieną ir vėl plakite mikseriu.
Žingsnis 2
Dabar suberkite miltus, kepimo miltelius ir išminkykite iki vidutinio tirštumo elastingos tešlos. Supilkite tešlą į formeles su riešutais ant dugno, į keksiuko vidurį įdėkite gabalėlį šokolado. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Žingsnis 3
Norėdami pagaminti kremą, į kiaušinio baltymą įberkite žiupsnelį druskos ir vanilės. Plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės. Dabar išvirkite sirupą kremui: sumaišykite cukrų ir 1 valgomąjį šaukštą vandens. Pastatykite ant ugnies, bet nemaišykite. Užvirus pavirkite 5 minutes, tada įpilkite citrinos rūgšties ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Sirupą plona srovele supilkite į išplaktus baltymus ir plakite, kol atvės. Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį ir juo papuoškite keksiukus. Ant kremo uždėkite granatų sėklų.
Kategorijos