Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru

Minkšto, puraus, akyto šokoladinio biskvito derinys su rūgščiai rūgščiu aviečių įdaru ir erdviais šokolado dangteliais suteiks nepamirštamų įspūdžių visiems, ypač aistringiems šokolado mėgėjams.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
306 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite kremą. Grietinėlę pašildykite iki karščio ir supilkite smulkintą šokoladą. Palikite 3 minutes, kol šokoladas suminkštės. Tada gerai išmaišykite mišinį, kad neliktų šokolado gabalėlių. Šokoladinį mišinį uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Po to šokolado masę išplakite mikseriu iki vientisos masės ir perkelkite į konditerinį maišelį su antgaliu. Jūsų keksiukų kremas paruoštas.

Žingsnis 2

Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru Žingsnis 2
Kiaušinį padalykite į trynį ir baltymą. Atskirame maišytuvo dubenyje plakite trynį su 100 g cukraus, kol cukraus dalelės ištirps ir kiaušinio masė taps balta. Į šiltą kavą įmaišykite kakavos miltelius ir augalinį aliejų. Supilkite kavos mišinį į dubenį su kiaušinio tryniu, toliau maišykite mikseriu. Galiausiai supilkite pieną.

Žingsnis 3

Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru Žingsnis 3
Sumaišykite kakavą, miltus ir kepimo miltelius ir keliais etapais įmaišykite į kavos ir kiaušinių mišinį. Maišyklę naudokite nedideliu greičiu.

Žingsnis 4

Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru Žingsnis 4
Atskirame dubenyje pradėkite plakti kiaušinio baltymą su druska. Kai kiaušinio baltymas taps putų pavidalo, toliau plakdami mikseriu palaipsniui suberkite likusį cukrų. Plakite, kol mišinys taps panašus į oro debesėlius. Išplaktą kiaušinio baltymą keliais etapais supilkite į anksčiau paruoštą tešlą. Silikonine mentele švelniai maišykite mišinį sulankstymo judesiais. Tešla pripildykite keksiukų formeles iki 2/3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 5

Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru Žingsnis 5
Aviečių įdarui avietes ir cukrų sumaišykite sunkiu dugnu. Jei naudojate šviežias avietes, į kaušelį įpilkite 30 ml vandens. Mišinį užvirinkite ant silpnos ugnies. Supilkite kukurūzų krakmolą ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų krakmolo gumuliukų. Virkite 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 6

Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru Žingsnis 6
Atvėsusiuose keksiukuose peiliu arba specialiu įrankiu išpjaukite ertmes įdarui. Keksiukus pripildykite aviečių įdaru, uždenkite biskvito gabalėliu ir ant viršaus užtepkite šokoladinio kremo kepurėlių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos