Publikavimo data: 2025-08-18
Šokoladiniai keksiukai su aviečių įdaru
Minkšto, puraus, akyto šokoladinio biskvito derinys su rūgščiai rūgščiu aviečių įdaru ir erdviais šokolado dangteliais suteiks nepamirštamų įspūdžių visiems, ypač aistringiems šokolado mėgėjams.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite kremą. Grietinėlę pašildykite iki karščio ir supilkite smulkintą šokoladą. Palikite 3 minutes, kol šokoladas suminkštės. Tada gerai išmaišykite mišinį, kad neliktų šokolado gabalėlių. Šokoladinį mišinį uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Po to šokolado masę išplakite mikseriu iki vientisos masės ir perkelkite į konditerinį maišelį su antgaliu. Jūsų keksiukų kremas paruoštas.
Žingsnis 2
Kiaušinį padalykite į trynį ir baltymą. Atskirame maišytuvo dubenyje plakite trynį su 100 g cukraus, kol cukraus dalelės ištirps ir kiaušinio masė taps balta. Į šiltą kavą įmaišykite kakavos miltelius ir augalinį aliejų. Supilkite kavos mišinį į dubenį su kiaušinio tryniu, toliau maišykite mikseriu. Galiausiai supilkite pieną.
Žingsnis 3
Sumaišykite kakavą, miltus ir kepimo miltelius ir keliais etapais įmaišykite į kavos ir kiaušinių mišinį. Maišyklę naudokite nedideliu greičiu.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje pradėkite plakti kiaušinio baltymą su druska. Kai kiaušinio baltymas taps putų pavidalo, toliau plakdami mikseriu palaipsniui suberkite likusį cukrų. Plakite, kol mišinys taps panašus į oro debesėlius. Išplaktą kiaušinio baltymą keliais etapais supilkite į anksčiau paruoštą tešlą. Silikonine mentele švelniai maišykite mišinį sulankstymo judesiais. Tešla pripildykite keksiukų formeles iki 2/3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 5
Aviečių įdarui avietes ir cukrų sumaišykite sunkiu dugnu. Jei naudojate šviežias avietes, į kaušelį įpilkite 30 ml vandens. Mišinį užvirinkite ant silpnos ugnies. Supilkite kukurūzų krakmolą ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų krakmolo gumuliukų. Virkite 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 6
Atvėsusiuose keksiukuose peiliu arba specialiu įrankiu išpjaukite ertmes įdarui. Keksiukus pripildykite aviečių įdaru, uždenkite biskvito gabalėliu ir ant viršaus užtepkite šokoladinio kremo kepurėlių.
Kategorijos