Publikavimo data: 2025-08-20
Šokoladiniai keksiukai su sviestiniu kremu ir konjaku
Kepiniai su konjaku yra švelnūs, kvapnūs ir aromatingi. Kepimo metu alkoholis iš tešlos išnyksta ir lieka tik nuostabus skonis. Šokoladas puikiai papildo konjaką. Šis klasikinis derinys puikiai dera šiame deserte. Jei į tešlą įmaišysite riešutų, išgausite įdomų pikantišką riešutų skonį. Vyšnios taip pat gali papildyti ir paįvairinti saldų šiek tiek raugintų keksiukų skonį. Papuoškite keksiukus šviežiomis uogomis arba mėtomis, ir jie taps ne tik skanūs, bet ir ryškiu renginio ar namų arbatos vakarėlio akcentu.
Žingsnis 1
Sumaišykite rudąjį ir baltąjį cukrų. Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įpilkite brendžio ir romo esencijos. Vėl plakite 2-3 minutes, kol išbrinks.
Žingsnis 2
Į sviesto masę po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą plakdami vidutiniu greičiu 1-2 minutes. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Persijokite miltų mišinį į kiaušinių ir sviesto mišinį 3 ar 4 kartus, kiekvieną kartą išmaišydami.
Žingsnis 3
Tešlą paskirstykite į popierines arba silikonines keksiukų formeles, pripildydami jas iki 3/4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Patikrinkite mediniu iešmeliu, įkištu į keksiuko centrą, jis turi būti sausas.
Žingsnis 4
Paruoškite kremą: mikrobangų krosnelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą, įmaišykite kakavos miltelius ir cukraus pudrą. Į suminkštintą sviestą supilkite kakavos ir cukraus pudros mišinį ir išplakite iki vientisos masės. Tada įmaišykite šiek tiek šiltą ištirpintą šokoladą. Dar kartą išplakite.
Žingsnis 5
Į konditerinį maišelį su vamzdelio antgaliu įdėkite kremo ir ant keksiukų užtepkite nedidelius dangtelius. Keksiukus papuoškite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos