Šokoladiniai profiteroles pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Šokoladiniai profiteroles

Pagal tradicinį receptą paruoštos "Profiteroles" yra prancūzų virtuvės kulinariniai patiekalai. Jie kepami iš choux tešlos ir įdaryti saldžiu kremu, daržovėmis ir net žuvimi. Profiterolės taip pat gali būti gaminamos su šokoladu. Jiems paruošti į tešlą įmaišoma šiek tiek kakavos. Šokoladiniai profiteroles patiekiami prie arbatos arba ant šventinio stalo vietoj torto.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
307 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.97/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladiniai profiteroles Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite pieną į puodą. Suberkite druską, cukrų ir sviestą. Pastatykite indą ant vidutinės ugnies, palaukite, kol užvirs. Sviestas turi visiškai ištirpti. Supilkite miltus ir kakavą ir intensyviai maišykite, kad susidarytų gumuliukas. Nuimkite tešlą nuo ugnies. Kai tešla atvės, į ją po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą tešlą energingai maišykite iki vientisos masės. Mišinys turi būti tirštas.

Žingsnis 2

Šokoladiniai profiteroles Žingsnis 2
Suformuokite profiteroles. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir įspauskite profiteroles ant kepimo skardos 2-3 cm atstumu viena nuo kitos. Įdėkite kepimo skardą į 200 ℃ įkaitintą orkaitę. Po 20 minučių sumažinkite temperatūrą iki 150 ℃ ir kepkite dar 10 minučių. Išimkite profiteroles ir palaukite, kol jos visiškai atvės.

Žingsnis 3

Šokoladiniai profiteroles Žingsnis 3
Kol kepa profiteroles, paruoškite kremą. Šaltą grietinėlę supilkite į gilų dubenį ir vidutiniu greičiu išplakite mikseriu. Ji turi tapti puria ir 2-3 kartus padidinti savo tūrį. Kai kremas taps tirštas, suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite.

Žingsnis 4

Šokoladiniai profiteroles Žingsnis 4
Baigti ruošti profiteroles. Pyragaičius pripildykite kremu naudodami maišelį su plonais antgaliais. Prieš tai peiliu padarykite nedideles skylutes.

Žingsnis 5

Šokoladiniai profiteroles Žingsnis 5
Paruoškite ganache. Į puodą įpilkite nedidelį kiekį vandens ir pastatykite ant ugnies. Į mažesnį puodą sudėkite šokoladą ir sviestą. Šį indą įdėkite į pirmąjį taip, kad dugnas būtų panardintas į vandenį. Palaukite, kol vanduo užvirs, ir sumažinkite ugnį. Maišykite šokoladą ir sviestą, kol jie ištirps ir mišinys taps vientisas. Supilkite profiteroles ant šokolado mišinio ir pabarstykite kokoso drožlėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos