Publikavimo data: 2024-05-19
Šokoladiniai riešutai
Šokoladiniai riešutai - tai skanėstas, kurį dievina vaikai ir šokolado mėgėjai. Šokoladiniai riešutai gaminami iš šokolado, kuriame yra daug kakavos. Visas procesas užtrunka dvi-tris valandas, tačiau rezultatas - skanus. Nugatas laikomas rytietišku skanėstu, tačiau šokoladinio varianto išradimas priklauso prancūzams. Dėl riešutų jis gali būti laikomas sveiku, nors ir labai kaloringu.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą storu dugnu įpilkite vandens ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol pasirodys burbuliukai.
Žingsnis 2
Paruoškite migdolus. Nulupkite migdolus nuo luobelių. 10-15 riešutų palikite sveikus, likusius sutrinkite blenderiu. Keptuvėje maišydami kepkite riešutus ant silpnos ugnies, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 3
Ištirpinkite šokoladą. Norimą kiekį šokolado ištirpinkite vandens vonelėje, kol šokoladas taps minkštas.
Žingsnis 4
Sudėkite visus ingredientus. Į keptuvę su karamele suberkite smulkintus ir nesmulkintus riešutus ir supilkite skystą šokoladą. Išmaišykite masę ir supilkite į formeles. Dėkite riešutus į šaldiklį, kad visiškai sustingtų.
Kategorijos