Pyragas gaunasi labai skanus ir šokoladinis. Pasirinkau šį receptą, nes mano brolis grįžta iš kariuomenės ir noriu jį pradžiuginti naminiu maistu. Iš karto pažymėsiu, kad pyragas ruošiamas be orkaitės. Pyragą kepsime keptuvėje, jis iškepa labai greitai - per 1-2 minutes.
Žingsnis 1
Paruoškite kremą: į nedidelį puodą suberkite miltus, cukrų ir pieną, išmaišykite.
Žingsnis 2
Grietinėlę maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, apie 5-6 minutes. Kai kremas sutirštės, nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Tuo tarpu sviestą ir kakavą maišykite tol, kol sviestas taps šokoladinis.
Žingsnis 4
Į šiltą grietinėlę lengvai sudėkite šokoladinį sviestą ir išmaišykite. Kremas paruoštas.
Žingsnis 5
Paruoškite pluteles: nedideliame puode įkaitinkite sviestą.
Žingsnis 6
Kai jis bus karštas, suberkite sodą ir sviestą. Mišinys taps purus ir šiek tiek baltas.
Žingsnis 7
Nuimkite medaus mišinį nuo ugnies.
Žingsnis 8
Paimkite 4 kiaušinius ir cukrų, maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 9
Suberkite kakavą ir paruoštą medaus mišinį, gerai išmaišykite.
Žingsnis 10
Suberkite miltus. Tešla paruošta.
Žingsnis 11
Į įkaitintą keptuvę, lengvai išteptą augaliniu aliejumi, paskirstykite 2 šaukštus šokoladinės tešlos.
Žingsnis 12
Kepkite pyragą ant didelės ugnies apie 1 minutę ir apverskite į kitą pusę, kepkite apie 20-30 sekundžių.
Žingsnis 13
Surinkite tortą: paimkite plutą ir patepkite ją kremu, pakartokite kelis kartus.
Žingsnis 14
Paruoštą tortą papuoškite pagal pageidavimą, aš papuošiau puse šaukštelio kakavos ir plakta grietinėle. Gero apetito!