Publikavimo data: 2025-08-19
Šokoladinis biskvitas ant kefyro su kakava
Pyragas būna išmirkęs, minkštas ir kvapnus. Toks švelnus ir skanus pyragas tiks ne tik pusryčiams ar vaišėms, bet ir bet kokiam šventiniam stalui. Šio pyrago gaminimas užims daug laiko, tačiau rezultatas jus nudžiugins. Tortas yra vienas skaniausių desertų iš naminės tešlos. Tortas gaunasi labai skanus, su daug kremo. Tortą galima ruošti ne tik namų susibūrimams, bet ir vaišinti svečius arbata.
Žingsnis 1
Patogiame dubenyje suplakite kiaušinius. Tada po truputį supilkite cukrų ir plakite 10-15 minučių, kol cukrus beveik ištirps. Supilkite kefyrą ir augalinį aliejų. Suberkite kakavos miltelius, sodą ir dalį miltų.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo formą. Perkelkite tešlą į formą ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 40 minučių. Po 15 minučių, neatidarydami durelių, sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su cukrumi. Palikite 15 minučių, kad kristalai ištirptų. Minkštą sviestą išsukite mikseriu ir supilkite į grietinę. Dėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 4
Nulupkite riešutus nuo kevalų ir išimkite šerdį. Dalį riešutų palikite stambių, o likusius susmulkinkite.
Žingsnis 5
Atvėsusį tortą supjaustykite gabalėliais ir surinkite tortą, kiekvieną gabalėlį patepdami kremu. Ant viršaus gausiai pabarstykite smulkintų riešutų. Palikite tortą atvėsti ir kelias valandas pamirkti.
Kategorijos