Šokoladinis Caprese pyragas su tarkuotais migdolais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Šokoladinis Caprese pyragas su tarkuotais migdolais

Kaprės pyrago istorija susijusi su Italija, ypač su Kaprio sala, iš kurios jis paplito ir gavo savo pavadinimą. Dabar šis pyragas tapo italų virtuvės klasika ir populiarus kitose šalyse. Švelni ir aksominė tekstūra, sodrus šokolado skonis, migdolai vietoj miltų, kurių, pasak legendos, virėjas tiesiog pamiršo įdėti į tešlą, - visa tai tinka "Caprese". Nepaisant istorijos, šį pyragą lengva pagaminti ir jis gali užimti deramą vietą šeimos receptų knygoje.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
461 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinis Caprese pyragas su tarkuotais migdolais Žingsnis 1
Migdolus su odelėmis sumalkite kavos malūnėliu. Šokoladą ir sviestą supjaustykite gabalėliais ir dėkite į garų vonelę, kad ištirptų.

Žingsnis 2

Šokoladinis Caprese pyragas su tarkuotais migdolais Žingsnis 2
Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius su puse cukraus plakite mikseriu, kol pašviesės ir padidės jų tūris. Baltymus plakite atskirai su likusiu cukrumi.

Žingsnis 3

Šokoladinis Caprese pyragas su tarkuotais migdolais Žingsnis 3
Sudėkite išplaktus trynius su atvėsintu šokolado mišiniu ir išmaišykite. Sudėkite migdolus, išmaišykite ir atsargiai silikonine mentele įmaišykite išplaktus baltymus. Baltymai turi neprarasti purumo, o tešla turi būti vientisa.

Žingsnis 4

Šokoladinis Caprese pyragas su tarkuotais migdolais Žingsnis 4
Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą 22-24 cm skersmens formą (arba išklotą pergamentu) ir kepkite iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, naudodami medinį pagaliuką. Išimkite pyragą iš formos, aštriu peiliu apvesdami šonus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos