Publikavimo data: 2024-06-15
Šokoladinis Caprese pyragas su tarkuotais migdolais
Kaprės pyrago istorija susijusi su Italija, ypač su Kaprio sala, iš kurios jis paplito ir gavo savo pavadinimą. Dabar šis pyragas tapo italų virtuvės klasika ir populiarus kitose šalyse. Švelni ir aksominė tekstūra, sodrus šokolado skonis, migdolai vietoj miltų, kurių, pasak legendos, virėjas tiesiog pamiršo įdėti į tešlą, - visa tai tinka "Caprese". Nepaisant istorijos, šį pyragą lengva pagaminti ir jis gali užimti deramą vietą šeimos receptų knygoje.
Žingsnis 1
Migdolus su odelėmis sumalkite kavos malūnėliu. Šokoladą ir sviestą supjaustykite gabalėliais ir dėkite į garų vonelę, kad ištirptų.
Žingsnis 2
Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius su puse cukraus plakite mikseriu, kol pašviesės ir padidės jų tūris. Baltymus plakite atskirai su likusiu cukrumi.
Žingsnis 3
Sudėkite išplaktus trynius su atvėsintu šokolado mišiniu ir išmaišykite. Sudėkite migdolus, išmaišykite ir atsargiai silikonine mentele įmaišykite išplaktus baltymus. Baltymai turi neprarasti purumo, o tešla turi būti vientisa.
Žingsnis 4
Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą 22-24 cm skersmens formą (arba išklotą pergamentu) ir kepkite iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, naudodami medinį pagaliuką. Išimkite pyragą iš formos, aštriu peiliu apvesdami šonus.
Kategorijos