Publikavimo data: 2024-06-24
Šokoladinis debesų pyragas.
Šį receptą gavau iš mamos kulinarinės knygos. Norėjau ko nors lengvo, skanaus ir švelnaus su šokolado skoniu. O svarbiausia, kad pyragas būtų pagamintas iš produktų, kurių visada turi visos namų šeimininkės.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į gilų dubenį, suberkite geriamąją sodą, gerai išmaišykite plaktuvu ir atidėkite į šalį, kad soda ištirptų. Po 5 minučių įmuškite kiaušinius ir suplakite, kad susijungtų.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje pakaitomis sumaišykite miltus, cukrų ir kakavą iki vientisos masės. Tada į dubenį su kefyru ir kiaušiniu supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Tada supilkite stiklinę karšto vandens ir gerai išmaišykite. Tada į tą patį dubenį suberkite anksčiau paruoštus sausus ingredientus.
Žingsnis 3
Nulupkite bananus ir supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Bananus sudėkite į kepimo formą, išteptą sviestu, tada supilkite tešlą. Paskirstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Kategorijos