Publikavimo data: 2024-05-20
Šokoladinis ekleras
Dabar eklerai laikomi labai paplitusiu desertu, tačiau ką reiškia pavadinimas "žaibo blyksnis"? Apie tai yra keletas teorijų. Vieni sako, kad desertas taip pavadintas dėl valgymo greičio, t. y. "suvalgytas akimirksniu, kaip žaibas", o kiti įsitikinę, kad tai susiję su glajumi, nes jis "šviečia kaip žaibas". Yra daugybė šio deserto variantų, tačiau šokoladiniai eklerai patiks tiems, kurie mėgsta nukrypti nuo klasikinių receptų.
Žingsnis 1
Paruoškite šokoladinę tešlą. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir sudėkite sviestą. Pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kakavą. Kai mišinys užvirs, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sausus ingredientus. Silikonine mentele ingredientus maišykite tol, kol išnyks gumulėliai ir susidarys tiršta tešla.
Žingsnis 2
Eklerus sudėkite į kepimo formą. Kiaušinius 2-3 minutes plakite didžiausiu mikserio greičiu, tada atsargiai įmaišykite kremo masę. Paruoštą masę perkelkite į konditerinį maišelį. Iš anksto ant kepimo skardos išklokite pergamentinį popierių, tada ant jo suformuokite būsimus eklerus. Kepkite orkaitėje 30 minučių 190 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą. Sumaišykite kiaušinį, vanilinį ir paprastąjį cukrų. Mišinį plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol jis taps baltas. Tada sumažinkite greitį iki mažo ir supilkite pieną. Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Maišykite, kol kremas taps tirštas, tada nukelkite puodą nuo kaitlentės ir palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Surinkite paruoštus eklerus. Išimkite tešlą iš orkaitės ir leiskite jai atvėsti. Tada perpjaukite eklerus išilgai į dvi dalis. Apatinę dalį užpildykite kremu, o viršutinę uždenkite.
Kategorijos