Šokoladinis ekleras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Šokoladinis ekleras

Dabar eklerai laikomi labai paplitusiu desertu, tačiau ką reiškia pavadinimas "žaibo blyksnis"? Apie tai yra keletas teorijų. Vieni sako, kad desertas taip pavadintas dėl valgymo greičio, t. y. "suvalgytas akimirksniu, kaip žaibas", o kiti įsitikinę, kad tai susiję su glajumi, nes jis "šviečia kaip žaibas". Yra daugybė šio deserto variantų, tačiau šokoladiniai eklerai patiks tiems, kurie mėgsta nukrypti nuo klasikinių receptų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinis ekleras Žingsnis 1
Paruoškite šokoladinę tešlą. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir sudėkite sviestą. Pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kakavą. Kai mišinys užvirs, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sausus ingredientus. Silikonine mentele ingredientus maišykite tol, kol išnyks gumulėliai ir susidarys tiršta tešla.

Žingsnis 2

Šokoladinis ekleras Žingsnis 2
Eklerus sudėkite į kepimo formą. Kiaušinius 2-3 minutes plakite didžiausiu mikserio greičiu, tada atsargiai įmaišykite kremo masę. Paruoštą masę perkelkite į konditerinį maišelį. Iš anksto ant kepimo skardos išklokite pergamentinį popierių, tada ant jo suformuokite būsimus eklerus. Kepkite orkaitėje 30 minučių 190 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Žingsnis 3

Šokoladinis ekleras Žingsnis 3
Paruoškite kremą. Sumaišykite kiaušinį, vanilinį ir paprastąjį cukrų. Mišinį plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol jis taps baltas. Tada sumažinkite greitį iki mažo ir supilkite pieną. Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Maišykite, kol kremas taps tirštas, tada nukelkite puodą nuo kaitlentės ir palikite atvėsti.

Žingsnis 4

Šokoladinis ekleras Žingsnis 4
Surinkite paruoštus eklerus. Išimkite tešlą iš orkaitės ir leiskite jai atvėsti. Tada perpjaukite eklerus išilgai į dvi dalis. Apatinę dalį užpildykite kremu, o viršutinę uždenkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos