Publikavimo data: 2025-08-18
Šokoladinis keksas
Šis tradicinis amerikietiškas desertas yra stebėtinai skanus. Nedidelė šokoladinė bandelė puikiai tinka šeimos pusryčiams. Keksiukas yra tikras atradimas šiuolaikinei namų šeimininkei, kuri rūpinasi savo šeimos mityba. Jame yra sveikų ingredientų, jis pasižymi turtinga ir įvairia sudėtimi. Taip pat svarbu, kad keksiuką galima laikyti kelias dienas ir jis nepraranda savo skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Sumaišykite visus sausus ingredientus, išmaišykite ir persijokite. Dubenyje atskirai sumaišykite suminkštintą sviestą, medų, brendį, kiaušinius, sodą ir actą. Tada supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Maišytuvo dubenyje sumaišykite sausus ingredientus su skystais ingredientais ir gerai išsukite. Supilkite tešlą į formeles ir iš karto dėkite jas į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 25 minutes. Kai keksiukai bus paruošti, atvėsinkite juos. Kiekvieno jų viduryje reikia išpjauti skylutę ir išimti dalį tešlos.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinėlę su cukrumi ir išplakite mikseriu. Paruoštu įdaru užpildykite tuščią keksiukų vietą.
Žingsnis 4
Paruoškite ganache. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Į gautą masę įpilkite grietinėlės. Gautą mišinį gerai išplakite iki vientisos konsistencijos. Konditeriniu švirkštu papuoškite desertą ganache ir ant viršaus pabarstykite kokoso drožlėmis.
Kategorijos