Šokoladinis keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šokoladinis keksas

Šis tradicinis amerikietiškas desertas yra stebėtinai skanus. Nedidelė šokoladinė bandelė puikiai tinka šeimos pusryčiams. Keksiukas yra tikras atradimas šiuolaikinei namų šeimininkei, kuri rūpinasi savo šeimos mityba. Jame yra sveikų ingredientų, jis pasižymi turtinga ir įvairia sudėtimi. Taip pat svarbu, kad keksiuką galima laikyti kelias dienas ir jis nepraranda savo skonio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
350 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Šokoladinis keksas Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Sumaišykite visus sausus ingredientus, išmaišykite ir persijokite. Dubenyje atskirai sumaišykite suminkštintą sviestą, medų, brendį, kiaušinius, sodą ir actą. Tada supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Šokoladinis keksas Žingsnis 2
Maišytuvo dubenyje sumaišykite sausus ingredientus su skystais ingredientais ir gerai išsukite. Supilkite tešlą į formeles ir iš karto dėkite jas į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 25 minutes. Kai keksiukai bus paruošti, atvėsinkite juos. Kiekvieno jų viduryje reikia išpjauti skylutę ir išimti dalį tešlos.

Žingsnis 3

Šokoladinis keksas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinėlę su cukrumi ir išplakite mikseriu. Paruoštu įdaru užpildykite tuščią keksiukų vietą.

Žingsnis 4

Šokoladinis keksas Žingsnis 4
Paruoškite ganache. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Į gautą masę įpilkite grietinėlės. Gautą mišinį gerai išplakite iki vientisos konsistencijos. Konditeriniu švirkštu papuoškite desertą ganache ir ant viršaus pabarstykite kokoso drožlėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos