Publikavimo data: 2024-06-23
Šokoladinis keksas puodelyje per 5 minutes
Kakavos milteliai gaunami iš sumaltų kakavos pupelių, iš kurių išgaunamas sviestas. Milteliai turi sodrų šokolado kvapą ir skonį, be to, kakava yra sveikiausia natūrali kvapioji ir dažančioji medžiaga, todėl ji išpopuliarėjo kūdikių maiste. Kakavos milteliai gali tonizuoti nervų sistemą, stiprinti imunitetą, gerinti nuotaiką ir skatinti "laimės hormono" endorfino gamybą. Milteliai naudojami ryškaus šokolado skonio desertams, pavyzdžiui, keksiukams, gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Persijotus miltus supilkite į tinkamą dubenį, suberkite kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite sausus ingredientus.
Žingsnis 2
Paruoškite keksiukus. Į sausus ingredientus įmuškite vištos kiaušinį. Supilkite pieną ir saulėgrąžų aliejų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštas keksiukų formeles patepkite aliejumi ir supilkite į jas masę. Dėkite puodelius į mikrobangų krosnelę. Kepkite keksiukus apie 3-4 minutes didžiausiu galingumu. Šokoladinius keksiukus atvėsinkite, išimkite iš puodelių.
Kategorijos