Publikavimo data: 2024-05-01
Šokoladinis kuskusas
Joks saldumynų mėgėjas negali atsispirti šokoladiniam kuličui. Šokoladinio kuličo recepte kakavos vaisių skonis jaučiamas tiesiog visur: tešloje, įdare, glajuje, pabarstukuose. Šokoladinį desertą galima paįvairinti riešutais ir uogomis. Tačiau jei visur laikysitės saldaus požiūrio, beliks tik įpilti karšto šokolado į puodelį ir iki soties pasimėgauti mėgstamu skoniu. Karčiojo šokolado mėgėjai gali pasigaminti glajų iš juodos plytelės. Pieniškas šokoladas suteiks švelnesnį ir subtilesnį skonį.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiek tiek pašildykite pieną dubenyje ir ištirpinkite jame mieles. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki putų. Į mieles supilkite ištirpintą sviestą, įmaišykite plaktus kiaušinius. Viską sumaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 60 minučių pastovėti ant prekystalio. Sumaišykite kakavą ir miltus ir suberkite į oparą. Užminkykite tešlą, į ją įmaišykite sultenių ir 50 g šokolado lašų.
Žingsnis 2
Iškepkite kuličą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu. Užpildykite formą tešla iki 1/3 jos tūrio. Palikite pakilti 60-90 minučių. Kepkite kuličą orkaitėje 30 minučių. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar kepinys iškepęs. Įsmeigtas iešmelis turi likti sausas.
Žingsnis 3
Papuoškite kuličą šokoladu. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite 50 g šokolado lašelių. Glajų užtepkite ant kuisko viršaus.
Kategorijos