Šokoladinis kuskusas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Šokoladinis kuskusas

Joks saldumynų mėgėjas negali atsispirti šokoladiniam kuličui. Šokoladinio kuličo recepte kakavos vaisių skonis jaučiamas tiesiog visur: tešloje, įdare, glajuje, pabarstukuose. Šokoladinį desertą galima paįvairinti riešutais ir uogomis. Tačiau jei visur laikysitės saldaus požiūrio, beliks tik įpilti karšto šokolado į puodelį ir iki soties pasimėgauti mėgstamu skoniu. Karčiojo šokolado mėgėjai gali pasigaminti glajų iš juodos plytelės. Pieniškas šokoladas suteiks švelnesnį ir subtilesnį skonį.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
312 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinis kuskusas Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiek tiek pašildykite pieną dubenyje ir ištirpinkite jame mieles. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki putų. Į mieles supilkite ištirpintą sviestą, įmaišykite plaktus kiaušinius. Viską sumaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 60 minučių pastovėti ant prekystalio. Sumaišykite kakavą ir miltus ir suberkite į oparą. Užminkykite tešlą, į ją įmaišykite sultenių ir 50 g šokolado lašų.

Žingsnis 2

Šokoladinis kuskusas Žingsnis 2
Iškepkite kuličą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu. Užpildykite formą tešla iki 1/3 jos tūrio. Palikite pakilti 60-90 minučių. Kepkite kuličą orkaitėje 30 minučių. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar kepinys iškepęs. Įsmeigtas iešmelis turi likti sausas.

Žingsnis 3

Šokoladinis kuskusas Žingsnis 3
Papuoškite kuličą šokoladu. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite 50 g šokolado lašelių. Glajų užtepkite ant kuisko viršaus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos