Publikavimo data: 2024-03-30
Šokoladinis parfetas
Šokoladinis parfė yra mėgstamiausias Prancūzijos karalių desertas. Jis buvo patiekiamas ant stalo dar valdant Liudvikui XV. XIX a. jis pradėtas gaminti kavinėse ir restoranuose. Šiuolaikiniai virėjai sugalvojo daugybę variacijų parfė tema. Pavyzdžiui, šokoladinio parfė su kavos skoniu receptas. Jam paruošti geriau imti karčiojo šokolado, kuriame kakavos pupelių kiekis ne mažesnis kaip 55-70 %. Desertui netinka nugriebta grietinėlė, kurios turi būti ne mažiau kaip 30 %, kitaip negausite oro masės.
Žingsnis 1
Paruoškite parfė kreminį pagrindą. Išplakite grietinėlę mikseriu su 1 valgomuoju šaukštu cukraus iki standžių putų. Jei norite, įpilkite romo.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinių trynių kremą. Išplakite kiaušinių trynius su trupučiu druskos. Palaipsniui įmaišykite likusį cukrų, kol sutirštės. Supilkite šiltą kavą. Perkelkite dubenį į dubenį su šaltu vandeniu arba ledu. Toliau plakite, kol mišinys visiškai atvės.
Žingsnis 3
Sujunkite abu pagrindus. Į trynių mišinį atsargiai maišydami įmaišykite pusę grietinėlės. Tada palaipsniui sudėkite šokolado drožles ir likusią plaktą grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Baigkite ruošti parfė. Masę paskirstykite į kremus, įdėkite į šaldiklį 1-1,5 val.
Kategorijos