Nesudėtingas skanaus pyrago, tinkamo diabetikams, receptas.
Žingsnis 1
Sudėkite visus sausus ingredientus, išmaišykite ir persijokite per sietelį.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Žingsnis 3
Išplakite baltymus iki sodrių putų, po 3-5 min. plakant įmaišykite 30 g stevijos (galite įmaišyti daugiau stevijos ir mažiau kakavos, nes mano pyragas gavosi šiek tiek kartokas).
Žingsnis 4
Taip pat suplakite trynius, kol jie taps tokie, kaip pavaizduota paveikslėlyje, ir įmaišykite šaukštą stevijos.
Žingsnis 5
Pamažu supilkite sausą mišinį į trynius, nuolat maišydami mentele, tešla bus tiršta. Jei per sunku maišyti, įmaišykite šaukštą plaktų kiaušinių baltymų. Tada pradėkite įmaišyti plaktus baltymus į tešlą po 1 valgomąjį šaukštą, maišydami nuo kraštų į vidurį.
Žingsnis 6
Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos, gerai patepkite aliejumi (jei turite silikoninį kilimėlį, naudokite jį, mano prilipo prie popieriaus). Mano kepimo skardos dydis yra maždaug 23x25 cm. Kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 7
Paruoštą pyragą atvėsinkite ir supjaustykite į 4 vienodus kvadratus.
Žingsnis 8
Kremui varškę, jogurtą ir šaukštą stevijos suplakite mikseriu, kad neliktų varškės gumuliukų. Naudojau naminį jogurtą, kurį pati pasigaminau jogurto gaminimo aparate. Jei naudojate parduotuvėje pirktą jogurtą, patariu rinktis natūralų jogurtą.
Žingsnis 9
Visus pyragus gerai išplakite: krakmolo pyragas yra šiek tiek sausas, jį galite pamirkyti jogurte.