Publikavimo data: 2025-08-19
Šokoladinis PP pyragas su vyšniomis
Tinkama mityba leidžia vartoti saldžius maisto produktus, tačiau saikingai. Paruoškite šokoladinį pyragą su vyšniomis pagal šį receptą. Į ingredientų sudėtį įeina tik patys sveikiausi produktai. Cukraus kiekis čia daug mažesnis nei įprastuose desertuose, nes tešla ruošiama ant vaisių pagrindo ir gaunasi natūraliai saldi. Jei tradicinis cukrus produktų sąraše vis dar gėdingas, vietoj jo naudokite natūralų saldiklį - steviją, fruktozę, eritritolį ir kt.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Blenderiu sumaišykite trynius su sviestu ir bananais iki vientisos masės. Įpilkite kefyro. Supilkite cukrų, vaniliną, kakavą, kepimo miltelius ir miltus. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Perkelkite tešlą į apvalų, miltais pabarstytą kepimo indą. Dėkite į 180 ℃ temperatūros orkaitę 35-40 minučių. Atvėsinkite pyragą, supjaustykite jį į tris vienodo storio dalis.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę ir grietinę. Supilkite cukrų. Plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Sviestą sudėkite į nedidelį puodą. Supilkite pieną ir kakavą. Virkite 7-8 minutes ant silpnos ugnies, kol taps vidutinio tirštumo.
Žingsnis 5
Surinkite šokoladinį vyšnių pyragą. Vyšnias sudėkite ant torto, apverskite akytąja puse į viršų, aptepkite kremu. Uždėkite antrąjį tortą. Vėl paskirstykite uogas ir grietinėlę. Išdėliokite trečiąjį tortą. Ant viršaus užpilkite glajų.
Kategorijos