Publikavimo data: 2024-06-09
Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais
Šokoladinis keksas su graikiniais riešutais - tai kvapnus pyragas, skirtas jaukiam šeimos arbatos vakarėliui. Natūralūs kakavos milteliai keksiukui turėtų būti rudos arba šviesiai rudos spalvos, o jų riebumas - ne mažesnis kaip 15 %. Pirkdami nuluptus graikinius riešutus pirmenybę teikite produktui sandarioje pakuotėje - dėl deguonies trūkumo riešutai yra mažiau jautrūs žalingam mikroorganizmų poveikiui. Šviežių graikinių riešutų kevalai yra šviesios spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite riešutus. Graikinius riešutus 6-7 minutes skrudinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir susmulkinkite trintuvu, palikdami gana stambius gabalėlius. Dalį graikinių riešutų atidėkite papuošimui.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Iš sviesto, miltų, kiaušinių, cukraus, kepimo miltelių, kakavos miltelių, vanilės ir druskos išminkykite minkštą tešlą. Įmaišykite smulkintus riešutus. Sudėkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę 40-45 min.
Kategorijos