Šokoladinis pyragas su maskarpone be kepimo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Šokoladinis pyragas su maskarpone be kepimo

Šokoladinis pyragas su maskarpone - skanus ir subtilus desertas, paruoštas nekepant. Šį pyragą sudaro traškus pagrindas ir trys šokolado bei grietinėlės sluoksniai. Šokolado ir grietinėlės putėsių pagrindą sudaro grietinėlė ir maskarponės sūris. Dėl jų tortas gaunasi kreminis, grietinėlės skonio. Į putėsius pridėjus skirtingų rūšių šokolado, tortas tampa įdomus dėl kontrastingų spalvų. Šį desertą galite papildyti smulkintais ar nesmulkintais riešutais, džiovintais vaisiais arba papuošti viršų triufelių saldainiais.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
430 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinis pyragas su maskarpone be kepimo Žingsnis 1
Paruoškite pyrago pagrindą: į susmulkintus sausainius sudėkite ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite. Į formą su nuimamais šonais įdėkite foliją arba foliją. Tolygiai paskleiskite sausainių mišinį į formą ir labai stipriai sutankinkite stikline. Įdėkite formą su pagrindu į šaldytuvą bent 30 minučių.

Žingsnis 2

Šokoladinis pyragas su maskarpone be kepimo Žingsnis 2
Paruoškite putėsius: grietinėlę pašildykite, bet ne iki virimo. Į atskirą indą supilkite šiek tiek karštos grietinėlės ir ištirpinkite želatiną. Tada sumaišykite visą grietinėlę, gerai išmaišykite ir leiskite grietinėlei atvėsti. Į atvėsusią grietinėlę suberkite cukrų ir suplakite mikseriu. Tada padalykite kremą į tris lygias dalis.

Žingsnis 3

Šokoladinis pyragas su maskarpone be kepimo Žingsnis 3
Tada paruoškite trijų rūšių šokoladinius putėsius su maskarpone trims sluoksniams. Kiekvieną sluoksnį ruoškite atskirai, kai ankstesnis sluoksnis sustings. Sluoksnis su juoduoju šokoladu: ištirpinkite juodąjį šokoladą, supilkite jį į vieną dalį grietinėlės ir 1/3 dalį maskarponės. Gerai išmaišykite ir tolygiu sluoksniu paskirstykite ant paruošto atvėsusio sausainių pagrindo. Padėkite formą į šaldytuvą, kol šokolado sluoksnis sustings. Kitą sluoksnį su pienišku šokoladu paruoškite taip pat, palaukite, kol sluoksnis visiškai sustings. Tada paruoškite baltojo šokolado sluoksnį ir dėkite jį į šaldytuvą, kol visiškai sustings. Kai visi sluoksniai sustings, išimkite nuimamą formą ir plėvelę. Papuoškite tortą apibarstydami jį kakava arba tarkuotu šokoladu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos