Publikavimo data: 2024-06-09
Šokoladinis pyragas su riešutais mikrobangų krosnelėje
Mikrobangų krosnelėje kepamas pyragas yra greičiausias pyragas, kurį gali pagaminti kiekviena šeimininkė. Šis variantas puikiai tinka, jei skubiai reikia sukurti šventinę atmosferą arba pasitikti svečius su kažkuo saldžiu, bet nėra laiko. Torto plutos mirkyti visai nebūtina, o kremas gali būti koks tik norite, viskas pagal jūsų skonį. Šiame recepte torto plutelės yra šokoladinės, perteptos šokoladiniu kremu, o papuošimui panaudoti žemės riešutai. Toks produktų derinys suteikia tortui sodrų šokolado skonį ir švelnią, minkštą tekstūrą.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, augalinį aliejų ir cukrų. Plakite iki vientisos masės. Suberkite kakavą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Į tą patį dubenį supilkite miltus, suberkite vanilę, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Jei reikia ir įmanoma, naudokite mikserį.
Žingsnis 3
Torto formą ištepkite sviestu, supilkite į ją tešlą ir įdėkite į 900 W mikrobangų krosnelę. Kepkite 4-5 minutes. Palikite pyragą mikrobangų krosnelėje 5 minutes, tada išimkite ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Atvėsusį pyragą perpjaukite į tris dalis ir kiekvieną aptepkite ištirpintu šokoladu. Pyrago viršų apibarstykite žemės riešutais.
Kategorijos