Publikavimo data: 2024-06-09
Šokoladinis pyragas su varškės įdaru
Šokoladinis pyragas su varškės įdaru gaunasi švelnus, sultingas ir labai skanus. Pyrago tešlą galima pabarstyti cinamonu, kakava arba stambiai kapotais riešutais. Šį šokoladinį desertą galima patiekti su kaušeliais ledų arba plakta grietinėle, pyragą galima papuošti tarkuotu šokoladu, migdolų žiedlapiais, mėtų lapeliais. Šis pyragas puikiai tinka neskubantiems maloniems arbatos vakarėliams su draugais ir šeima.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite kubeliais, o šokoladą - mažais gabalėliais. Sudėkite juos į vieną dubenį ir ištirpinkite vandens vonelėje. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, kad cukrus ištirptų. Tada į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokolado ir sviesto mišinį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į kiaušinių ir šokolado masę suberkite miltus ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite, kol šokoladinė tešla taps vientisa. Paruoškite įdarą: dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, krakmolą ir cukraus pudrą. Viską išmaišykite iki vientisos kreminės masės.
Žingsnis 3
Formos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Supilkite pusę tešlos. Pusę paruoštų aviečių tolygiai sudėkite ant tešlos. Tada atsargiai tolygiu sluoksniu paskirstykite varškės įdarą. Ant įdaro supilkite likusią pusę tešlos. Ant tešlos viršaus paskleiskite likusias avietes. Pyragą kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Kategorijos