Publikavimo data: 2024-06-23
Šokoladinis sluoksniuotas pyragas
Šį švelnų ir erdvų šokoladinį sluoksniuotą tortą pamėgs visi šokolado mėgėjai. Jis labai skanus, saikingai saldus, neapsunkinantis, šokoladinis ir viliojantis. Tortas gaminamas iš šokoladinių pyragaičių, išmirkytų sviesto kreme su kondensuotu pienu ir kakava, ir aplietas šokolado bei grietinėlės glajumi. Pyragėliai ruošiami ant grietinės su kakava ir kondensuotu pienu. Paruoštas tortas atrodo labai gražiai, jį galima patiekti ant šventinio stalo per gimtadienį ar bet kurią kitą šventę.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą pyragėliams. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite mikseriu. Supilkite sutirštintą pieną ir grietinę ir kruopščiai išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis suberkite cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir miltus. Išminkykite tešlą mikseriu nedideliu greičiu.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Padalykite tešlą į tris lygias dalis, kiekvieną dalį sudėkite į nedidelę kepimo formą ir kepkite 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pyragėlius visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Plaktuvu sumaišykite minkštą sviestą su kakava ir kondensuotu pienu. Kiekvieną tortą aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito, kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Dėkite tortą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Užvirinkite grietinėlę, suberkite šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Užpilkite glajų ant torto ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos