Publikavimo data: 2025-08-19
Šokoladinis virintas vynas su mandarinais
Daugeliui žmonių karštas vynas asocijuojasi su žiema ir žiemos šventėmis. Ir ne veltui, nes šis gėrimas puikiai sušildo. Klasikinis karštas vynas gaminamas iš raudonojo vyno, tačiau yra ir variantų su baltuoju vynu arba uogų sultimis. Tradiciškai per Kalėdas karštas vynas gaminamas Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje ir kitose Europos šalyse. Šį pikantišką karštąjį gėrimą galite lengvai pasigaminti namuose. Siūlome jums šokoladinio karšto vyno karšto vyno su mandarinais receptą.
Žingsnis 1
Supjaustykite mandariną 4-5 mm storio griežinėliais. Jei mandarinas turi kauliukų, juos pašalinkite.
Žingsnis 2
Paimkite nedidelį puodą (arba dubenėlį) ir sudėkite į jį mandarinų skilteles. Įdėkite rozmarino šakelę, cinamono lazdelę, kakavos miltelius, cukrų ir gvazdikėlius.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite sausą raudonąjį vyną ir atsargiai išmaišykite šaukštu. Uždekite karštą vyną ant silpnos ugnies. Kai gėrimas tik pradės virti, nukelkite nuo ugnies ir tuoj pat išmaišykite. Niekada neužvirinkite karšto vyno! Uždenkite jį dangčiu ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Per tą laiką karštas vynas prisipildys ir taps neįtikėtinai skanus.
Žingsnis 4
Supilkite karštą vyną į stiklines. Jei norite, papuoškite gėrimą rozmarino šakelėmis ir mandarino griežinėliais. Karštas vynas paruoštas!
Kategorijos