Publikavimo data: 2025-08-18
Šokoladinis vulkanas su vyšnių konfit
Šis absoliučiai skanus, švelnus, tačiau paprastas ir greitas desertas nepaliks abejingų! Tik įsivaizduokite: švelnus pyragas, šiltas pieniškas šokoladas viduje, rūgščios vyšnios ir ledai!
Žingsnis 1
Šokoladą ir sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje 10 sekundžių trukmės impulsais arba vandens vonelėje. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, druska, miltais ir vanile ir gerai išmaišykite. Geriau visus ingredientus naudoti kambario temperatūros ir nenaudoti mikserio.
Žingsnis 2
Kai šiltas šokoladas šiek tiek atvės, supilkite jį į miltų ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišykite ir supilkite į formeles. Formeles pripildykite maždaug iki 2/3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite 5-7 minutes, kad vidurys išliktų skystas.
Žingsnis 3
Šaldytas vyšnias sudėkite į puodą, įberkite 2 šaukštus cukraus ir virkite kelias minutes. Vyšnių užtepėlė paruošta.
Žingsnis 4
Išimkite keksiukus ir iš karto patiekite su ledais ir vyšnių užtepėle.
Kategorijos