Publikavimo data: 2024-06-15
Aštrus fondiu su krevetėmis ir daržovėmis
Krevetės, kaip subtilaus skonio produktas, patiekaluose dera su daugeliu kitų ingredientų. Šiuo atveju jos puikiai dera su sūrio fondiu su baltuoju vynu, muskato riešutu ir garstyčiomis. Kartu patiekiamos daržovės taip pat sukuria skonių harmoniją ir puikiai dera su sūriu ir krevetėmis. Patiekalui paruošti užtruksite vos 30 minučių, tačiau tai puiki vakarienė.
Žingsnis 1
Supilkite vyną į puodą storu dugnu, įpilkite citrinos sulčių ir užvirinkite. Sutarkuokite sūrį, sudėkite jį į maišelį su krakmolu ir išmaišykite. Tada supilkite turinį į vyną.
Žingsnis 2
Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris visiškai išsilydys, maišydami mentele. Sudėkite garstyčias ir muskato riešutą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Fondiu puodą įtrinkite perpjauta česnako skiltele. Supilkite sūrio mišinį į dubenį ir uždenkite dangčiu. Pastatykite ant stovo su ugnimi ir palaikykite silpną ugnį. Supjaustykite saldžiąją papriką ir bagetę maždaug 3 x 3 cm dydžio gabalėliais, kad būtų patogu dėti ant šakutės. Dėl tos pačios priežasties naudokite nedideles vyšnias, kad jos nesubyrėtų ir nenuslystų į padažą.
Kategorijos